Recepty

Recepty > polévky > chřestový krém s krevetami

Chřestový krém s krevetami

Suroviny potřebné pro přípravu:

750 g bílého chřestu, sůl, lžička cukru, 30 g másla, 30 g mouky, trocha worchestrové omáčky, bílý pepř, lžička citrónové šťávy, 200 g smetany, 2 žloutky, 150 g krevet, petrželka

Recept na přípravu:

Chřest omyjeme, oloupeme a odřízneme dřevnaté konce. Slupky a konce vaříme asi 10 minut. Mezitím nakrájíme chřest na malé kousky. Konce a slupky procedíme, chřestový vývar osolíme a ocukrujeme, chřest vaříme asi 10 minut a pak vyjmeme. Tuk rozehřejeme v kastrůlku a zapražíme moukou, rozředíme vývarem ze slupek a konců chřestu. Vložíme chřest a ochutíme polévku solí, pepřem, cukrem, worchestrovou omáčkou a citrónovou šťávou. Rozkvedláme žloutky se šlehačkou, vmícháme do polévky a dále nevaříme. Přidáme krevety a ozdobíme na drobné kousky pokrájenou petrželkou.

Další recepty:
Palačinky s masovou náplní kterou na ně poklademe.
Smetanová okurková omáčka se lžičkou másla.
Rychlá čočkovka se zeleninou.
Celerová polévka s vločkami a kmínem ozdobená na talíři bylinkami.
Česnečka se sýrem z prolisovaného česneku.
Pohanková nádivka s kuřetem půl hodinky pečená.
Fazolačka se zelím ozdobíme ji lžící smetany.
Bílá česnečka s nasekanou petrželkou.
Chřestový krém krátce povaříme.
Okurková polévka za studena s nadrobno nasekaným koprem.
Pohanková polévka se zeleninou a petrželovou natí.
Zelňačka z kysaného zelí se smetanou.
Česnečka se sýrem a šunkou posypaná pažitkou.
Hráškový krém

Recepty
Motto

Chřestový krém s krevetami přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.