Recepty > polévky > chutná česnečka
Suroviny potřebné pro přípravu:
Suroviny, které jsou potřeba pro přípravu, naleznete v textu receptu.
Recept na přípravu:
Připravíme dobrý vývar z hovězího masa (na dobrý vývar vkládáme maso do studené vody, lépe se z něj vylouhují chuťové látky) a kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel). Česnek (1-2 stroužky na osobu) nakrájíme na jemné plátky a lehce osmahneme na lžíci sádla, nesmí zhnědnout, byl by hořký. Na talíř pak dáme trochu tohoto česneku, žloutek a přelijeme horkým přecezeným vývarem. Na závěr přidáme osmažené kostičky chleba a zelenou sekanou petrželku.
Další recepty:
Jemné játrové knedlíčky do polévky zavaříme.
Španělská omeleta smažená na oleji.
Fazolová polévka z tmavých fazolí podávaná s chlebem.
Rajská polévka s těstovinami které uvaříme podle návodu.
Hovězí vývar se zeleninou, který připravíme ze žeber.
Česnekový oukrop nalijeme na rozkrájený tvrdší chléb.
Srbská čorba s protlakem a brambory.
Česnečka s bramborem a na kostičky nakrájeným chlebem.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Hovězí Eintopf do kterého přidáme bílé fazole.
Soljanka po gruzínsku posypaná nadrobno posekanou petrželkou.
Španělská česnečka
Chutná česnečka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.