Recepty > polévky > chutné knedlíčky do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce dětské krupice, 2 lžíce oleje, 2 vejce, sůl, pepř, pažitka, petrželka, cibulová nať
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji zpěníme zcela nadrobno pokrájenou cibulku, k ní pak přidáme lžíci polohrubé mouky a ještě chvíli necháme na ohni. Dáme odstát a po vychladnutí přidáme, zbytek mouky, krupici a 1-2 vejce, dochutíme solí, pepřem a bylinky. Tvoříme kuličky či noky, které vhazujeme do polévky. Vaříme, dokud knedlíčky nebudou uvařené (cca 10 minut).
Další recepty:
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Dršťková polévka z hub kterou podáváme s pečivem.
Játrová omáčka z kuřecích jater jsou dobrůtka.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Strouhankové knedlíčky do polévky vyplavou, když jsou uvařené.
Uzený vývar s kroupami osolíme dle individuální chuti.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme uvařená vejce.
Pyré z červené čočky podáváme jako přílohu.
Frankfurtská polévka s fazolemi a brambory.
Kuřecí vývar s drobením nalijeme na talíře a ozdobíme zelenou petrželkou.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Drožďové knedlíčky do polévky
Chutné knedlíčky do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.