Recepty > rajčata > chutney ze zelených rajčat
Suroviny potřebné pro přípravu:
1500 g zelených rajčat, 500 g cibule, 2 lžíce soli, 125 g datlí, 350 ml octa (nejlépe vinného), 500 g cukru, 1 lžíce mouky, 3 lžíce hořčice, polovina lžíce kari koření, 1 lžička kayenského pepře, 1 lžička kurkumy, 1 lžička mletého zázvoru
Postup přípravy:
Rajčata a cibuli nakrájíme najemno, osolíme a necháme přes noc odpočinout. Druhý den promícháme a trochu vymačkáme, přendáme do hrnce a přidáme nadrobno nakrájené datle, ocet a cukr. Přivedeme k varu a necháme 45 minut mírně vařit. Mouku smícháme s trochou vody do hladka a přidáme do hrnce spolu s kořením. Necháme dalších 10 minut vařit. Naplníme do sterilovaných sklenic, zavřeme a na 5 minut postavíme dnem vzhůru.
Recepty na další jídla:
Rajská omáčka s knedlíkem.
Játrová omáčka s rýží kterou uvaříme dle návodu.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky přeje dobrou chuť.
Dietní boloňské špagety na které se hodí strouhaný parmezán.
Zapečená plněná rajčata podáváme horká s topinkami nebo bílou vekou.
Rychlá rajská polévka získá díky šlehačce jemnější chuť.
Nakládaná zelená rajčata s cibulí sterilujeme po dobu 10-12 minut.
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Rajská polévka s těstovinami které při podávání rozdělíme do polévky na talířích.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Brusinková omáčka z marmelády se hodí jako příloha k masům.
Rajčatová marmeláda
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo chutney ze zelených rajčat.