Recepty

Recepty > polévky > cibulačka lahodná

Cibulačka lahodná

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 velké cibule, 4 lžíce oleje, 1 lžíce mouky, 4 krajíce chleba, 100 g sýra, sůl, pepř

Recept na přípravu:

V hrnci rozpálíme tři lžíce oleje a přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli. Když se cibule stane průhledná, zaprášíme ji moukou, vše promícháme a když mouka ztmavne vlijeme litr vody. Dochutíme solí a pepřem, uvedeme do varu a povaříme dvacet minut. Chléb osmažíme na zbylém oleji, vložíme ho do misek, zalijeme polévkou, posypeme sýrem a dáme na deset minut zapéci do trouby.

Další recepty:
Andaluské gazpacho podáváme s pečivem.
Boršč z červené řepy vaříme, dokud zelí i brambory nezměknou.
Hrachovka s kastičkami rohlíku.
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Hráškový krém z čerstvého hrášku.
Španělská česnečka do které vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Avgolemono je v Řecku také velmi oblíbená.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Rychlá francouzská cibulačka je hotová rychle a chutně.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Polévka z hlavy kapra

Recepty
Motto

Cibulačka lahodná má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.