Recepty

Recepty > polévky > cibulačka nakyselo s topinkami

Cibulačka nakyselo s topinkami recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 litr vývaru z masoxu, 3-4 velké cibule, 2 lžíce oleje, mletý bílý pepř, ocet, sůl, 4 krajíčky chleba nebo plátky veky

Recept na přípravu:

Cibuli pokrájíme na kolečka, na oleji opečeme do růžova a zalijeme vývarem. Okořeníme špetkou pepře, okyselíme octem podle chuti, přisolíme a povaříme. Chleba nebo veky opečeme v topinkovači nebo na železné pánvi (na plotně) pokud možno nasucho, vložíme je do talířů a přelijeme polévkou. Topinky změknou a dají se krájet lžící.

Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Babiččina bramboračka se zeleninou.
Staročeská zelňačka při jejímž vaření použijeme nálev ze zelí.
Celerová polévka s vločkami zalitá mlékem.
Hovězí vývar se zeleninou do kterého zavaříme nudle, nočky či rýži.
Smetanová celerová polévka do které přisypeme kostičky nakrájené osmažené housky.
Domácí cibulačka s kostičkami usmaženého chleba.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Bílá bramboračka s nadrobno pokrájenou pažitkou.
Hovězí vývar s houbami ozdobíme posekanou petrželkou.
Francouzská bramboračka do které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Jahodové čatní s mangem naplníme do sklenice a zavíčkujeme.
Rajčatová polévka s cuketou do které vmícháme nadrobno nasekanou petrželku.
Cibulačka se smetanou

Recepty
Motto

Cibulačka nakyselo s topinkami přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.