Recepty > polévky > cibulačka posypaná strouhaným sýrem
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g cibule, 5 dkg másla nebo rostlinného tuku, 1 litr masového vývaru (může být i z kostky), 1/8 l bílého vína, 2 plátky veky, 5 dkg sýra.
Recept na přípravu:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Podusíme na rozehřátém másle nebo tuku v otevřeném tlakovém hrnci. Přilijeme vývar a hrnec uzavřeme. Povaříme. Poté přilijeme víno a okořeníme solí a mletým bílým pepřem. Z veky připravíme drobné kostky opečené na tuku. Rozdělíme je na talíře a zalejeme polévkou. Nakonec zasypeme strouhaným sýrem.
Další recepty:
Celerová polévka s vločkami a kmínem do které rozdrobíme bujón.
Rychlá gulášová zelňačka podávaná ještě zatepla.
Bezmasý boršč s uzeným tofu.
Kroupová polévka s uzeným masem a kostičky brambor.
Květákové placičky se sýrem osmažime na rozpáleném oleji do zlatohněda.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Cibulový bešamel s mlékem.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Cibulačka se sýrem je doplněna osmaženými kostičkami žemle.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Cibulová polévka se sýrem
Cibulačka posypaná strouhaným sýrem přináší na české talíře svoji chuť.