Recepty

Recepty > polévky > cibulačka pro gurmány

Cibulačka pro gurmány

Suroviny potřebné pro přípravu:

0,5 litru mléka, olej, pepř, sůl, 1 kg cibule, 1,5 litru drůbežího vývaru, 3 lžíce hladké mouky, 300 g tvrdého sýra, toustový chléb, máslo

Recept na přípravu:

Ve velkém hrnci na oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli. Posolíme, popepříme, přidáme dvě lžíce másla, zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a zalijeme asi litrem vývaru. Vaří se 45 minut - až je cibule měkká. V jiném hrnci uvaříme mléko se zbytkem vývaru a zředíme jím hustou polévku. Osolíme a opepříme. Toustový chléb opečeme dozlatova po obou stranách, tvrdý sýr si nastrouháme. Hotovou polévku nalijeme do misek, povrch zasypeme sýrem, položíme na něj dva opečené tousty a také je zasypeme sýrem. Takto upravené misky s cibulačkou ještě zapečeme v troubě nebo pod grilem.

Další recepty:
Slepičí polévku s játrovými knedlíčky podáváme s bílým pečivem.
Kuřecí nudličky s rýží smažíme na oleji.
Kuřecí vývar s nudlemi které zavaříme.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Zeleninový vývar vydrží zmrazený.
Ředkvičková polévka z nahrubo nastrouhané ředkvičky.
Špenátová polévka se žampiony zalitá vychlazeným vývarem.
Cibulačku se smetanou osladíme špetkou cukru.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Krémová česnečka s brambory.
Cibulačka z červené cibule se může pochlubit barevným vzhledem.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Sváteční polévka z drůbků

Recepty
Motto

Cibulačka pro gurmány má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.