Recepty > polévky > cibulačka s červeným vínem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 velkých cibulí, máslo, slepičí nebo hovězí vývar, 1 dl červeného vína, lžíce polohrubé mouky, mletý pepř, tymián, rozmarýn, 2 bobkové listy, olivový olej, bageta, strouhaný sýr
Recept na přípravu:
Nakrájenou cibuli zvolna osmahneme na rozehřátém másle dozlatova. V tomto množství to trvá asi 20 minut, občas podlijeme kapkou vývaru, na závěr vínem. Přidáme mletý pepř, vmícháme lžíci mouky a zalijeme trochou vývaru. Rozmixujeme, doplníme zbytek vývaru a přidáme bylinky (pokud jsou čerstvé, je ideální svázat je do kytičky. Máme-li pouze sušený tymián a rozmarýn, umeleme je najemno v mlýnku. Vaříme zvolna asi 30 minut. Z hotové polévky vyjmeme koření a je-li třeba, mírně dosolíme. Na troše olivového oleje opečeme plátky bagety a posypeme strouhaným sýrem. Hotovou polévku nalijeme do zapékacích mističek, navrch položíme plátky bagety se sýrem a krátce zapečeme pod grilem.
Těsně před podáváním můžeme do polévky přidat lžíci ušlehané nebo zakysané smetany.
Další recepty:
Boršč s klobásou necháme zvolna vařit.
Pivní cibulačka s kostkami opečeného nakrájeného chleba.
Bramboračka na másle se zeleninou.
Cibulačka z červené cibule podávaná se zapečenými sýrovými toustíky.
Kapustová polévka se zeleninou kterou přelijeme smetanou.
Polévka cibulačka se sýrem kterým ji posypeme.
Mexická fazolová polévka vaříme do úplného změknutí masa.
Hovězí guláš na červeném víně podáváme s chlebem nebo houskovým knedlíkem.
Jemná cibulačka do které přidáme mléko s rozšlehaným vejcem.
Pivní marináda je použita při grilování.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Cibulačka se smetanou
Ochutnejte recept cibulačka s červeným vínem.