Recepty

Recepty > polévky > cibulačka s kostičkami chleba

Cibulačka s kostičkami chleba

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,5 l hovězího vývaru, 3 cibule, mletý černý pepř, špetka harmonie chuti, 3 vejce, zelené natě (pažitka, petrželka, mladá cibulová nať apod.), na slanině opečené kostičky chleba

Recept na přípravu:

Do vroucího hovězího vývaru (může být i z masového bujónu) přisypeme cibuli nakrájenou na půlkolečka a mletý černý pepř. Na závěr ochutíme špetkou ochucovadla, přilijeme tenkým pramínkem rozkvedlaná vejce a vložíme hodně nakrájené zelené natě. Jako přílohu podáváme na slanině opečené kostičky chleba (i staršího).

Další recepty:
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Houbová polévka na kyselo z čerstvých hub.
Valašská kyselica s brambory.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Oukrop z bramborového vývaru.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Polévka cibulačka se sýrem

Recepty
Motto

Cibulačka s kostičkami chleba má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.