Recepty

Recepty > polévky > cibulačka s masovými knedlíčky

Cibulačka s masovými knedlíčky

Suroviny potřebné pro přípravu:

900 g cibule, 1 bobkový list, cukr krystal, 1 litr bujónu, 100 g tvrdého sýra
Na masové knedlíčky: 200 g mletého hovězího masa, sůl, mletý pepř, 1 vejce, 100 g hovězích ledvin, 50 g mletého hovězího loje, 1 cibule, 50 g strouhanky, worchesterová omáčka, olej

Recept na přípravu:

Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky a s cukrem orestujeme, až vznikne tmavá hmota. Přidáme bobkový list a zalijeme vývarem. Vaříme, až polévka zhoustne a dostane výrazně tmavě hnědou barvu. Potom ji přelijeme do misky, přidáme teplé knedlíčky, které posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dáme, nejlépe do grilu, zapéct. N Masové knedlíčky: Nahrubo umleté hovězí maso necháme vychladit a do studené hmoty přidáme sůl a pepř a vmícháme vejce. Ledvinky očistíme, nakrájíme na drobné kousky a společně s hovězím lojem rozmixujeme. Potom k mletému masu přímícháme jemně pokrájenou a podušenou cibuli, kterou jsme nechali vychladnout. Směs musí být neustále studená. Postupně přidáváme struhanku, worchesterovou omáčku a promícháváme. Nakonec vytvarujeme v ruce masové kuličky, které na rozpáleném oleji v pánvi smažíme asi 6-8 minut.

Další recepty:
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Jemná cibulačka s rozšlehaným vejcem.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Srbská čorba z vepřového.
Žampionový krém vaříme.
Zapečená bramborová kaše s dušenou zeleninou.
Pohanková polévka s houbami do které přimícháme pohanku, sůl a pepř.
Brokolicová krémová polévka kterou podle chuti dosolíme.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Pažitkové knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Cibulačka s masovými knedlíčky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.