Recepty > polévky > cibulačka s nudlemi
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce másla, 2 cibule, 3 lžíce polohrubé mouky, 1,5 l masového vývaru nebo z bujónové kostky, sůl, 1 vejce, 2 lžíce vody a 2 plné lžíce hladké mouky, sekaná zelená petrželka nebo libeček
Recept na přípravu:
Na másle osmažíme na proužky nakrájenou cibuli, zasypeme polohrubou moukou a opražíme do zlatohněda. Zalijeme vývarem z bujónové kostky a případně ještě osolíme. Připravíme si těstíčko z 1 vejce, hladké mouky a trošky vody. Nalijeme ho do mikrotenového sáčku, kterému jsme ustřihli docela malý růžek. Vytlačujeme do vařící polévky nudličky a krátce povaříme. Polévku závěrem posypeme zelenými bylinkami.
Další recepty:
Kulajda ze sušených hub do které přes síto přilijeme zahuštěnou smetanu.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Houbová polévka na kyselo z čerstvých hub.
Valašská kyselica s brambory.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Oukrop z bramborového vývaru.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Houbovka se smetanou chutná s pečivem.
Kulajda s houbami a koprem do které přidáme jemně nasekaný kopr.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Polévka cibulačka se sýrem
Cibulačka s nudlemi má své chuťové kouzlo.