Recepty > polévky > cibulačka s taštičkami a nivou
Suroviny potřebné pro přípravu:
100g hladké mouky, 100g másla, 400g cibule, 2 litry zeleninového vývaru, 200 ml bílého vína, 100 ml smetany, sůl, bílý pepř, 200g sýru niva, 1 plát listové těsta, 1 vejce
Recept na přípravu:
Na másle orestujte cibuli, přidejte hladkou mouku a udělejte jíšku, kterou zalijte vínem a vývarem. Osolte, opepřete a nakonec zjemněte smetanou. Z listového těsta pomocí tvořítka udělejte taštičky, které plňte nivou. Potřete vejcem a pečte dozlatova.
Další recepty:
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Těstovinový salát s mozzarellou ke kterému jako přílohu podáváme chléb.
Kuřecí kousky s nivou které chuťově doladí nízkotučná smetana.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Piškotový svítek necháme vychladnout.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Celerová polévka s bramborem ke které podáváme osmažený tmavý chléb.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Vaječný svítek do polévky nakrájíme na čtverečky.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Smetanová omáčka s nivou
Cibulačka s taštičkami a nivou má své chuťové kouzlo.