Recepty > polévky > cibulačka s tvrdým sýrem
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 střední cibule, olej, 1,5 litru hovězího vývaru, sůl, mletý pepř, 2 housky, 50 g tvrdého sýra
Recept na přípravu:
Očištěnou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Zalijeme masovým vývarem, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka. Housku nakrájíme na malé toustíky (jako bychom krájeli veku), které poklademe na plech, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme do trouby zapéct. Toustíky pak vkládáme do horké polévky přímo na talíř.
Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme s miskou smetany.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Rýže s kysaným zelím kterou upečeme v troubě.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Kroupová polévka s uzeným masem a kostičky brambor.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Cibulačka se sýrem je doplněna osmaženými kostičkami žemle.
Rychlá gulášová zelňačka podávaná ještě zatepla.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Celerová polévka s vločkami a kmínem do které rozdrobíme bujón.
Bezmasý boršč s uzeným tofu.
Celerová pomazánka
Cibulačka s tvrdým sýrem přináší na české talíře svoji chuť.