Recepty > polévky > cibulačka se špekáčky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g cibule, 50 g másla, 500 g brambor, 1,5 litru hovězíhov vývaru, 400 g špekáčků, 4 lžíce sekané petrželky, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Cibuli oloupejte, rozkrojte a nakrájejte. Poduste ji 5 minut na másle v polévkovém hrnci. Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kostky. Přidejte cibuli, duste 2 minuty. Zalejte vývarem a uvařte polévku. Ze špekáčků stáhněte střívko, nakrájejte je na kolečka a povařte posledních 5 minut ve vývaru. Polévku osolte a opepřete, připravte k podávání a posypte petrželkou.
Další recepty:
Francouzská cibulačka s vínem a sýrem.
Ruský boršč získá svoji tradiční chuť přidáním lžíce zakysané smetany.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Fazolačka s klobásou, prolisovaným česnekem a octem.
Jihočeská bramboračka dochucená octem.
Banánová polévka s piškoty nebo sušenkami.
Francouzská cibulačka se sýrem nastrouhaným a zapečeným.
Krémová chřestová polévka do které přidáme kousky vychlazeného másla.
Cibulačka z červené cibule a zapečenými sýrovými toustíky.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Cibulačka se sýrem a utřeným česnekem.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Boršč s klobásou a zakysanou smetanou.
Chřestová polévka
Ochutnejte recept cibulačka se špekáčky.