Recepty > polévky > cibulačka se strouhaným sýrem
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 větších cibulí, 1 zeleninový bujon, tvrdý sýr, polévkové koření, sůl
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce s vodou a kostkou bujonu. Přivedeme k varu a pomalu vaříme asi 30 minut. Nakonec můžeme dochutit polévkovým kořením nebo solí. Do talíře nastrouháme tvrdý sýr a zalijeme horkou polévkou.
Další recepty:
Rychlá gulášová zelňačka podávaná ještě zatepla.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Celerová polévka s vločkami a kmínem do které rozdrobíme bujón.
Bezmasý boršč s uzeným tofu.
Kroupová polévka s uzeným masem a kostičky brambor.
Květákové placičky se sýrem osmažime na rozpáleném oleji do zlatohněda.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Cibulový bešamel s mlékem.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Cibulačka se sýrem je doplněna osmaženými kostičkami žemle.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Cibulová polévka se sýrem
Cibulačka se strouhaným sýrem přináší na české talíře svoji chuť.