Recepty > polévky > cibulačka se zastřenými vejci a sýrem
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 velké cibule, 2 lžíce sádla, 4 vejce, 1 a 1/4 litru vývaru z masoxu nebo kostí, mletý pepř, sůl, pažitka, ocet, 60g strouhaného tvrdého sýra
Recept na přípravu:
Jemně nakrájenou cibuli zpěňte na sádle, zalijte vývarem, osolte, opepřete, přiveďte k varu a vařte velmi mírným varem, až cibule změkne. Do širokého, nízkého kastrolu nalijte vodu do výšky asi pěti centimetrů, uveďte ji do varu, osolte a okyselte. Postupně do ní vyklepněte čtyři vejce a vařte na velmi malém plaménku asi 4 minuty, až bílky ztuhnou. Zastřená vejce opatrně vyjměte, po okapání rozdělte na talíře, přelijte vařící polévkou a posypte drobně pokrájenou pažitkou a strouhaným sýrem.
Další recepty:
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Těstovinový salát s mozzarellou ke kterému jako přílohu podáváme chléb.
Kuřecí kousky s nivou které chuťově doladí nízkotučná smetana.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Piškotový svítek necháme vychladnout.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Celerová polévka s bramborem ke které podáváme osmažený tmavý chléb.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Plněné papriky se sýrem podáváme se zeleninovým salátem.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Tortellini se sýrem a houbami
Cibulačka se zastřenými vejci a sýrem má své chuťové kouzlo.