Recepty > polévky > cibulačka v bochníčcích chleba
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 cibule, 15 dkg másla, 15 dkg mouky, litr mléka, 1 dl suchého bílého vína, sůl, mletý pepř, 1,5 dl smetany, pórek, svazek pažitky, 4 bochníčky chleba, 10 dkg sýra
Recept na přípravu:
Nadrobno pokrájenou cibuli necháme zesklovatět na zpěněném másle, osolíme, okořeníme bílým pepřem, přilijeme bílé víno a povaříme. Poté přilijeme malé množství vody a polévku rozmixujeme. Během mixování přilijeme smetanu. Polévku vrátíme na plotnu a opět ji přivedeme k varu. Přihodíme na kolečka nakrájený pórek a nadrobno nasekanou pažitku. Připravíme půlkilové bochníčky, ve kterých budeme polévku podávat, odřízneme vrch bochníčků a vydlabeme střídku. Na odříznutý vrch bochníčků rozpustíme nastrouhaný sýr. Před podáváním nalijeme cibulačku do vydlabaných bochníků a přiložíme odříznutý vrch s rozpuštěným sýrem.
Další recepty:
Bramboračka s houbami a kmínem.
Halušky se zelím a uzeným masem které do ní vmícháme.
Zelňačka s uzeným masem do které přidáme nasekaný kopr.
Pivní marináda na marinování masa.
Polévka cibulačka se sýrem kterým ji posypeme na talíři.
Hovězí vývar se zeleninou a zelenou petrželovou natí nebo pažitkou.
Bramboračka s kroupami vařená do změknutí brambor.
Rybí polévka s rajčaty a podušenou zeleninou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Rybí polévka z pstruha s osmaženou žemlí.
Pivní cibulačka
Ochutnejte recept cibulačka v bochníčcích chleba.