Recepty

Recepty > polévky > cibulačka z Cardaillacu

Cibulačka z Cardaillacu

Suroviny potřebné pro přípravu:

3 cibule, 2 lžíce oleje, 30 g másla, 1 lžička hladké mouky, 1,5 litru vývaru, 1 veka, polévkové koření, pepř, asi 150 g sýru ementál, sůl

Recept na přípravu:

Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme ji na čásit oleje a másla do růžova. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Posolíme, opepříme a necháme nejméně čtvrt hodiny vařit. Sýr najemno nastrouháme. Na plátky nakrájené rozhlíky osmažíme ne zbytku oleje a másla, poklademe je do polévkové mísy, střídavě s vrstvou ementálu. Osmažené houstičky můžeme dát přímo do polévkových talířů a posypat sýrem podle přání. Těsně před podáváním vše zalijeme polévkou.

Další recepty:
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Žampionový krém vaříme.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Srbská čorba z vepřového.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Jemná cibulačka s rozšlehaným vejcem.
Zapečená bramborová kaše s dušenou zeleninou.
Pohanková polévka s houbami do které přimícháme pohanku, sůl a pepř.
Brokolicová krémová polévka kterou podle chuti dosolíme.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Pažitkové knedlíčky do polévky

Recepty
Motto

Cardiallac je francouzská obec v departementu Lot, ležící 9 kilometrů severozápadně od Figeacu. Městečko je situováno na okraji Limargue, bohatého zemědělského regionu a Ségala, chudšího kraje, proslulého pěstováním kaštanů.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.