Recepty > polévky > cibulačka s hovězího vývaru podle Milady
Suroviny potřebné pro přípravu:
60 g másla, 800 g cibule, 1 lžíce cukru, 1 lžíce hladké mouky, 1,5 litru hovězího vývaru, 1 lžička sušeného tymiánu, lžíce soli, pepř, 1 lžíce vína, 4-8 plátků veky, 50 g másla, 1 lžíce oleje, 4-8 plátků toustového sýra (gouda, ementál)
Recept na přípravu:
Cibuli oloupej a nakrájej na tenké proužky. Na mírném ohni rozpusť máslo ve velkém kastrolu. Přimíchej cibuli a přisyp cukr. Cibule s cukrem snadněji zhnědne. Bez poklice smaž na mírném ohni 20-30 minut, dokud cibule nezezlátne. Občas ji promíchej, aby se osmažila rovnoměrně. Cibuli zapraš moukou a smaž další 2-3 minuty za stálého míchání. Odstav z ohně a přilij trochu vývaru, aby se mouka rozpustila, rozmíchej a dolij všechnen vývar. Vrať na mírný plamen, osol, opepři, posyp tymiánem a přidej víno. Částečně zakrytou polévku vař ještě 30 minut, pak ji ostav a připrav si pečivo. Na pánvi si rozehřej máslo s olejem. Veku nakrájenou na 2,5 cm plátky opeč z obou stran dozlatova. Každý plátek osuš od přebytečného tuku na papírové utěrce. Na talíře polož po 1-2 plátcích veky a přikryj je plátkem toustového sýra. Přelij vařící polévkou a ihned servíruj. Když nemáš polévku dost horkou a sýr se neroztéká, dej talíř na 1 minuty do mikrovlnné trouby.
Další recepty:
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Jemná cibulačka s rozšlehaným vejcem.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Srbská čorba z vepřového.
Žampionový krém vaříme.
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Zapečená bramborová kaše s dušenou zeleninou.
Pohanková polévka s houbami do které přimícháme pohanku, sůl a pepř.
Brokolicová krémová polévka kterou podle chuti dosolíme.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Cibulačka z červené cibule
Cibulačka s hovězího vývaru podle Milady má své chuťové kouzlo.