Recepty

Recepty > omáčky > cibulková omáčka

Cibulková omáčka recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 cibule, 30 g tuku, sůl, 250 ml vody nebo vývaru z kostí, 250 ml mléka, 30 g mouky, 1 vaječný žloutek

Jak připravit tento recept:

Cibuli nakrájíme na kolečka, podusíme na rozehřátém tuku, až zbělí (zesklovatí). Přilijeme horkou vodu a když se vaří, zahustíme moukou, kterou jsme předtím rozkvedlali v mléce a osolíme. Omáčku vaříme 20 minut. Poté ji přecedíme, cibuli prolisujeme a prohřátou omáčku zjemníme vaječným žloutkem rozkvedlaným v prochladlé omáčce.

Další recepty:
Čínská švestková omáčka do které přidáme vývar.
Španělská česneková polévka do talíře vložíme kostičky z osmažené veky.
Smažená cibule s hrachovou kaší.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Smetanová česneková polévka do které přidáme prolisovaný česnek.
Kuře pečené na zelí s brambory jako přílohou.
Koprová omáčka se smetanou.
Majonéza za 5 vteřin vymixovaná tyčovým mixerem.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Bavorská svíčková získá jemnou chuť brusinek.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Mřížkový koláč s tvarohem upečeme dorůžova.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Česneková omáčka

Recepty
Motto

Dozvíte se zde, jak se připravuje cibulková omáčka na přípravu.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.