Recepty

Recepty > polévky > cibulová cibulačka

Cibulová cibulačka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, 2 hrsti čerstvého šalvěje, 8 listů šalvěje, 8 stroužků česneku, 5 červených cibulí, 4 bílé cibule, 3 šalotky, 300g pórku, mořská sůl, pepř, 2 litry zeleninového vývaru, 8 plátků ztvrdlého chleba, 200g čedaru, worchesterová omáčka

Recept na přípravu:

Máslo, olivový olej, šalvěj a prolisovaný česnek vložte do hrnce se silným dnem a dejte na mírný oheň. Vše důkladně promíchejte, přidejte všechny cibule, šalotku a pórek nakrájené na plátky. Osolte, opepřete, zakryjte pokličkou. Duste 50 minut na nejmenším ohni za občasného promíchání. Na posledních dvacet minut sundejte pokličku. Přidejte vývar, přiveďte k varu a nechte 15 minut probublat. V rozpálené troubě opečte chleby, polévku dochuťte a potom ji nalijte do ohnivzdorných misek. Chleby nalámejte tak, aby se jimi dala každá miska přikrýt. Posypte sýrem, pokapte worchesterovou omáčkou a nakonec na každou misku položte lístky šalvěje smočené v olivovém oleji. Dejte zapéct do trouby do probublávání sýru.

Další recepty:
Rýže pečená v troubě recept na přípravu.
Bramboračka na másle do které přidáme houby.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Celerová polévka s bramborem ke které podáváme osmažený tmavý chléb.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Piškotový svítek necháme vychladnout.
Vaječný svítek do polévky nakrájíme na čtverečky.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Chřestový krém nakonec krátce povaříme.
Morkové knedlíčky vaříme 3-4 minuty.
Bramboračka na kyselo se zakysanou smetanu.
Jemná cibulačka s nadrobno nakrájenou pažitkou.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Smetanová celerová polévka

Recepty
Motto

Cibulová cibulačka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.