Recepty > omáčky > cibulová omáčka s mrkví
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
40 g másla, 50 g polohrubé mouky, 1 velká cibule, 1 mrkev, 200 ml mléka nebo smetany, sůl, pepř, cukr, citronová šťáva
Jak připravit tento recept:
Nastrouhanou mrkev a nakrájenou cibuli uvaříme ve vodě s cukrem a solí doměkka. Přidáme mléko s rozmíchanou moukou, povaříme a dochutíme pepřem a citronovou šťávou. Pokud chceme omáčku zcela hladkou, můžeme ji rozmixovat. Podáváme k vařenému nebo dušenému masu. Jako příloha jsou vhodné těstoviny nebo rýže.
Další recepty:
Smažená cibule s hrachovou kaší.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Bavorská svíčková získá jemnou chuť brusinek.
Mřížkový koláč s tvarohem upečeme dorůžova.
Čínská švestková omáčka do které přidáme vývar.
Španělská česneková polévka do talíře vložíme kostičky z osmažené veky.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Smetanová česneková polévka do které přidáme prolisovaný česnek.
Kuře pečené na zelí s brambory jako přílohou.
Koprová omáčka se smetanou.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Cibulová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje cibulová omáčka s mrkví na přípravu.