Recepty > omáčky > cibulová pivní omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, máslo, hladká mouka, 1 pivo, hovězí vývar, 1 sladká smetana, ocet, cukr, kmín, sůl
Jak připravit tento recept:
Na rozpuštěném másle osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli s cukrem a mícháme, až lehce zkaramelizuje. Zaprášíme hladkou moukou a zalijeme hovězím vývarem a pivem. Přidáme kmín, sůl, ocet a za občasného míchání vaříme na mírném ohni asi 10 minut. Nakonec vmícháme sladkou smetanu a podáváme nejlépe k vařeným bramborám.
Další recepty:
Koprová omáčka se smetanou.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Smažená cibule s hrachovou kaší.
Dijonské brambory zdobíme nasekanou pažitkou.
Bavorská svíčková získá jemnou chuť brusinek.
Pivní cibulačka s kostkami opečeného nakrájeného chleba.
Čínská švestková omáčka do které přidáme vývar.
Pivní marináda na marinování masa.
Kuřecí stehna na česneku ozdobíme zelenou petrželkou.
Smetanová česneková polévka do které přidáme prolisovaný česnek.
Kuře pečené na zelí s brambory jako přílohou.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Cibulačka z červené cibule se zapečenými sýrovými toustíky.
Cibulová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje cibulová pivní omáčka na přípravu.