Recepty > polévky > cibulová polévka pro náročné jedlíky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/2 litru mléka, olej, pepř, sůl, 1 kg cibule, 1,5 litru drůbežího vývaru, 3 lžíce hladké mouky, 300 g tvrdého sýra, toustový chléb, máslo
Recept na přípravu:
Ve velkém hrnci osmažíme na rozehřátém oleji nakrájenou cibuli dozlatova. Posolíme, popepříme, přidáme dvě lžíce másla, zaprášíme hladkou moukou, zamícháme a zalijeme litrem vývaru. Vaří se 45 minut - až je cibule měkká. V jiném hrnci uvaříme mléko se zbytkem vývaru a zředíme jím hustou polévku. Přidáme sůl a pepř. Toustový chléb opečeme dozlatova po obou stranách, tvrdý sýr si nastrouháme. Hotovou polévku nalijeme do misek, povrch zasypeme sýrem, položíme na něj dva opečené tousty a také je zasypeme sýrem. Takto upravené misky s cibulačkou ještě zapečeme v troubě nebo pod grilem.
Další recepty:
Koprovka pro dobrý apetit kterou zjemníme máslem.
Kulajda s koprem a houbami doplněná žloutky vajec.
Ruský boršč chutná se lžicí zakysané smetany.
Polévka z tvrdého chleba se již dále nevaří.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Rychlá česnečka se sýrem kterou podáváme s topinkou.
Ruský boršč bez masa do kterého vmícháme ocet a cukr.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Česnečka se sýrem a šunkou nakrájenou na nudličky.
Studená okurková bulharská polévka tarator chutná s žitným chlebem.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Francouzská cibulová polévka
Cibulová polévka pro náročné jedlíky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.