Recepty > polévky > cibulová polévka s uzeninou
Suroviny potřebné pro přípravu:
2-3 velké cibule, 4 nožky debrecínských párků, 2 rajčata, 3 kostky taveného sýra, 5 středních brambor, sůl, olej, 1 masox, sladká červená paprika
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájíme na tenčí proužky a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme na kostičky nakrájený párek a zasypeme červenou paprikou. Necháme jemně osmažit, přidáme brambory nakrájené na kostky a zalijeme vodou. Mezi tím, než nám voda začne vařit, necháme rajčata v jiném kastrůlku přejít varem, odstraníme slupku, nakrájíme na kostičky nebo na proužky a přidáme do polévky. Vaříme do změknutí brambor. Přidáme masox, tavený sýr a necháme rozpustit.
Další recepty:
Bramborová česnečka s česnekem.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Řecká čočková polévka z čočky kterou vaříme do měkka.
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Římská polévka ke které podáváme strouhaný sýr.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Čínská švestková omáčka kterou zahustíme do požadované hustoty.
Čínská slepičí polévka do které na závěr přidáme feferonku.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Cibulová polévka se sýrem
Cibulová polévka s uzeninou přináší na české talíře svoji chuť.