Recepty > polévky > cibulová polévka se sýrovou houskou
Suroviny potřebné pro přípravu:
2-3 větší cibule, sůl, mletý pepř, 3 housky, dle potřeby tvrdý syr nastrouhaný, 2 litry vody, 100 g tuku
Recept na přípravu:
Do vařící vody vhodíme jemně nasekanou cibuli a uvedeme do varu, přidáme sůl a trochu pepře s malým kouskem tuku (cca 1 g) a povaříme. Dle chuti lze dosolit a dopepřit. Vznikne polévka, ve které bude cibule rozvařena na jemnou vlákninu.
Housku nakrájíme na kolečka (jako na jednohubky), která položíme na plech a nasypeme na ni tvrdý strouhaný sýr. Plech vložíme do vyhřáté trouby k zapečení dokud se sýr nezačne tavit.
Cibulovou polévku rozdělíme na talíře a na její hladinu umístíme housku se zapečeným sýrem.
Další recepty:
Drůbeží paštika s brusinkami přelitá želatinou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Polévka z červené čočky a rajčat vařená do změknutí čočky.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Zabijačková polévka s nadrobno nasekanou petrželkou.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Francouzská cibulová polévka kterou posypeme petrželovou natí.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Pravá jihočeská kulajda s nadrobno nasekaným koprem.
Jihočeská zelnice okyselená octem.
Cibulová polévka se sýrem
Cibulová polévka se sýrovou houskou přináší na české talíře svoji chuť.