Recepty > polévky > cibulová polévka se sýrovými toasty
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g cibule, 1 velký pórek, 5 dkg sádla, sůl, 1 litr vývaru, 3 dcl červeného vína, 1 veka, 5 dkg másla, 25 dkg sýra eidam, vegeta
Recept na přípravu:
Cibuli překrojíme na poloviny a poté nakrájíme na plátky. V hrnci rozpustíme domácí sádlo a v něm necháme cibuli zezlátnout. Poté ji zalijeme vínem a důkladně promícháme. Zalijeme vývarem a necháme asi 10 minut vařit. Dochutíme vegetou a dosolíme. Odstavíme z ohně a přidáme pórek nakrájený na velké šikmé proužky. Veku nakrájíme na plátky a namažeme máslem. Sýr nastrouháme na jemném struhadle a veky bohatě posypeme. Zapečeme v troubě a podáváme s polévkou.
Další recepty:
Kroupová polévka s uzeným masem a kostičky brambor.
Celerová polévka s vločkami a kmínem do které rozdrobíme bujón.
Boršč z hovězího masa podáváme s miskou smetany.
Rychlá čočkovka kterou vaříme, až změkne zelenina.
Cibulový bešamel s mlékem.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Cibulačka se sýrem je doplněna osmaženými kostičkami žemle.
Rychlá gulášová zelňačka podávaná ještě zatepla.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor i hub.
Bezmasý boršč s uzeným tofu.
Cibulová polévka se sýrem
Cibulová polévka se sýrovými toasty přináší na české talíře svoji chuť.