Recepty > kuře > cibulové kuře
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
1 kuře, 70 g másla, 500 g cibule, sůl
Postup přípravy:
Kuře omyjeme, osušíme, naporcujeme a dobře nasolíme. Na půlkolečka nakrájenou cibuli rovnoměrně rozložíme do částí másla vymazaného pekáčku, poklademe díly kuřete a potřeme rozehřátým máslem. Pekáč přiklopíme nebo zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 180 °C. Přikryté kuře pečeme 60 minut. Poté kuře potřeme zbývajícím máslem a odkryté při 200°C dopečeme do zlatova.
Kuře podáváme s haluškami, brambory či bramborovými knedlíky, polité výpekem s cibulí.
Další jídla:
Cibulová polévka zasypaná strouhaným sýrem.
Pečené kuře se zelím a brambory podáváme s klobásou a brambory.
Jablečná bábovka s kakaem.
Kuře na paprice patří mezi oblíbené úpravy.
Zelná polévka s brambory.
Pečená kachna s jablky a zelím na červeném víně.
Kuře na bílém víně s rajčaty podáváme s rýží.
Cibulová omáčka z předního hovězího.
Kuřecí srdíčka na smetaně která osmahneme a deset minut povaříme.
Kuřecí stehna na zelenině s kukuřicí.
Zelné závitky z hlávky zelí.
Bylinkové kuře
Recept, podle kterého připravíme pokrm cibulové kuře.