Recepty > kuře > cibulové kuře s kaší
Potřebné suroviny:
2 kuřecí stehna, 1 větší cibule, sůl, grilovací koření, máslo, 4 větší brambory, mléko, petrželka, sladká mletá paprika
Postup přípravy:
Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a vložíme do pečící nádoby na kolečka cibule. Posypeme grilovacím kořením a na každé položíme plátek másla. Podlijeme trochou vody a pečeme zakryté na 250 °C. Po 45 minutách kuře odkryjeme a pečeme dál dozlatova s občasným poléváním, aby se nám vytvořila kůrka. Kaši připravíme klasickým způsobem - brambory uvaříme v osolené vodě, rozmačkáme na kaši spolu s mlékem, pro zjemnění můžeme přidat trochu másla. Nakonec přidáme sekanou petrželku a mletou papriku. Kaše chutná lépe, pokud se smíchá s upečenou cibulkou a vypečenou šťávou.
Další jídla:
Špagety s kuřecím masem můžeme posypat strouhaným sýrem.
Dušená mrkev s kuřecím masem ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Brokolice se sýrovou omáčkou a italskými těstovinami.
Zapečené brambory se šlehačkou okořeníme dle chuti.
Kuře na paprice s knedlíkem několik minut provaříme.
Kuře s těstovinami dáme na chvíli zapéct.
Zapečené těstoviny s uzeným masem a kyselou okurkou.
Kuře se sýrovou omáčkou zalijeme šlehačkou a zvolna dusíme.
Litý koláč s ovocem a želatinou necháme na chladném místě ztuhnout.
Krůtí rolka se špenátem podáváme ji s rýží nebo brambory.
Kuřecí kapsa se žampiony osmažíme na rozehřátém oleji.
Cibulová polévka se sýrem
Recept na přípravu jídla cibulové kuře s kaší.