Recepty > ostatní > cibulové tousty s klobásou
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
1 veka, 2 nožičky paprikové klobásy
Cibulová směs: 4 velké cibule, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, olej
Postup přípravy:
Plátky veky rozložíme na vymazaný plech, vložíme do předem vyhřáté trouby a opečeme.
Klobásu nakrájíme na tenčí plátky a opečeme nasucho na rozpálené pánvi.
Cibuli nakrájíme na půlkroužky, které orestujeme na oleji dozlatova, přidáme prolisovaný česnek, krátce orestujeme (aby česnek nezhořkl), osolíme, opepříme mletým pepřem a odstavíme.
Na opečený plátek veky dáme cibulovou směs a opečené plátky klobásy.
Další recepty:
Kuře na paprice podáváme s rýží.
Pečené kuře se sýrem podáváme s topinkami.
Topinky v troubě ještě teplé konzumujeme.
Šumavská bramboračka s odděleně vařenými brambory.
Topinky s masovou směsí posypeme strouhaným eidamem.
Žitný chléb z kvásku necháme alespoň hodinu vychladnout.
Italský chléb focaccia pečeme při teplotě 220-250 °C.
Zapečený květák se smetanou podáváme s brambory.
Recept na cibulové čatní které nalijeme do sklenic.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Hermelínové karbanátky osmažíme v rozpáleném oleji.
Kuře na rajčatech a paprice vytvoří křupavou kůrčičku.
Masová směs na tousty do níž přidáme zeleninovou směs.
Pečené tousty s kuřecím masem
Recept, podle kterého připravíte jídlo cibulové tousty s klobásou.