Recepty > omáčky > cibulový bešamel
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, polovina malé cibulky, 500 ml mléka, sůl, mletý pepř, tymián, muškátový oříšek
Jak připravit tento recept:
Rozpustíme si máslo, přidáme ustrouhanou cibuli a necháme zpěnit. Zaprášíme moukou, uděláme světlou jíšku. Za stálého míchání přiléváme teplé mléko. Přidáme sůl, okořeníme a necháme půl hodiny povařit. Poté omáčku přecedíme.
Další recepty:
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Jednoduchá rajská polévka s citronovou šťávou.
Citronová bábovka 40 minut pečená.
Italská polévka s rýží ke které přidáme pyré z mrkve.
Majonéza z mléka s octem, pepřem a hořčicí.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Hovězí maso s křenem ke kterému přimícháme křenovou pastu.
Křenová polévka podle chuti dosolená.
Sekaná se sýrem a křenem kterou pečeme asi 45 minut.
Koprová omáčka se smetanou.
Francouzská cibulová polévka s petrželovou natí..
Kotlety na šlehačce zalijeme šlehačkou.
Cibulová omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje cibulový bešamel a recept na přípravu.