Recepty > omáčky > cibulový dip
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
230 g smetanového sýru, 125 ml zakysané smetany, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce worchesterové omáčky, 2 lžíce balzamikového octa, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky mletého pepře, 4 malé cibule, 2 snítky čerstvého tymiánu
Jak připravit tento recept:
Do hrnku s rozehřátým olejem přisypeme oloupané na drobno nakrájené cibule a na mírném ohni asi 30 minut opékáme, aby cibule získala karamelovou barvu. Poté vlijeme balzamikový ocet a worchesterovou omáčku a vaříme dalších 15 minut, aby vše zhoustlo, osolíme, opepříme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu. Mezitím našleháme smetanový sýr, zakysanou smetanu, majonézu a najemno nasekaný tymián, poté vmícháme zchladlou cibuli, dochutíme solí a alespoň 2 hodiny necháme chladit v ledničce.
Další recepty:
Dip ke kuřecím nugetkám - sýr smícháme s majonézou...
Dip s hořčicí necháme vychladit a podáváme.
Rajčatový koláč podáváme horký s podmáslím nebo acidofilním mlékem.
Sýrová omáčka kterou ochutíme žloutky a máslem.
Losos pečený v pomerančové šťávě s mandlemi a vařenými brambory.
Dip z avokáda rozmixujeme.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Grilované kuře v medové marinádě podáváme s čerstvým pečivem.
Rajská omáčka s masovými kuličkami a kynutým knedlíkem.
Cibulová polévka se sýrem a na kostičky nakrájenou vekou.
Smažená kuřecí křídla podáváme s různě upravovanými brambory.
Česneková omáčka k vařenému či uzenému masu.
Cibulový bešamel necháme půl hodiny povařit.
Játrová omáčka s rýží
Dozvíte se zde, jak se připravuje cibulový dip a recept na přípravu.