Recepty

Recepty > polévky > cibulový krém

Cibulový krém

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 cibulí, 6 brambor, 2 tvrdší žemle, sůl, pepř, 0,5 sklenky bílého vína, 4 lžíce šlehané smetany, lžíce másla

Recept na přípravu:

Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné nudličky a v hrnci na másle zpěníme. Potom přidáme oloupané nakrájené brambory a společně za častého míchání dřevěnou lžící na mírném ohni dusíme tak dlouho, až se cibule začne rozpouštět. Zalijeme 1 litrem vody ochucené vínem, osolíme, opepříme, do tekutiny rozlámeme žemle a na mírném ohni za častého míchání vaříme 20-25 minut. Nakonec prolisujeme a do hotového krému těsně před podáváním přidáme ušlehanou smetanu. Pokud se nám cibulová polévka zdá příliš řídká, zahustíme ji lžící Maizeny rozpuštěné v jedné lžíci mléka.

Další recepty:
Drožďová polévka se zeleninou kterou vaříme, dokud zelenina nezměkne.
Kuřecí vývar s nudlemi které zavaříme.
Cibulačka z červené cibule se může pochlubit barevným vzhledem.
Mrkvový krém se zázvorem osolíme a opepříme.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Domácí gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Cibulačku se smetanou osladíme špetkou cukru.
Krémová česnečka s brambory.
Mrkvový krém s pomerančem prohřejte před podáváním.
Ředkvičková polévka z nahrubo nastrouhané ředkvičky.
Slepičí polévku s játrovými knedlíčky podáváme s bílým pečivem.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Žampionový krém

Recepty
Motto

Cibulový krém má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.