Recepty

Recepty > polévky > čínská kuřecí polévka se zelím

Čínská kuřecí polévka se zelím recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 stehna z kuřete (300-400 g), 400 g pekingského zelí, žampiony (nebo hlíva ústřičná), 200 g brokolice (nebo květáku), 100 g pórku, worchesterová omáčka, sójová omáčka, Vegeta, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Do 2 litrů vody dáme vařit maso. Vaříme na mírném plameni. Po 90 minutách vývar procedíme a maso dáme bokem. Do vývaru přidáme nakrájené žampiony a vaříme asi 15 minut. Mezitím nakrájíme na nudličky pekingské zelí, na kolečka pórek a spolu s brokolicí přidáme do hrnce. Dolijeme vodou a vaříme ještě asi 20 minut, až je zelenina měkká. Maso vykostíme a na závěr přidáme do polévky. Dochutíme vegetou, sojovou a Worchesterovou omáčkou. Osolíme a okořeníme.

Další recepty:
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplý k čaji.
Římská polévka ke které podáváme strouhaný sýr.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Čínská švestková omáčka kterou zahustíme do požadované hustoty.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Soljanka po gruzínsku s rajčatovým protlakem a okurkami.
Čínská slepičí polévka do které na závěr přidáme feferonku.
Římské kuře

Recepty
Motto

Čínská kuřecí polévka se zelím přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.