Recepty > polévky > čínská kuřecí polévka se zelím
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 stehna z kuřete (300-400 g), 400 g pekingského zelí, žampiony (nebo hlíva ústřičná), 200 g brokolice (nebo květáku), 100 g pórku, worchesterová omáčka, sójová omáčka, Vegeta, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Do 2 litrů vody dáme vařit maso. Vaříme na mírném plameni. Po 90 minutách vývar procedíme a maso dáme bokem. Do vývaru přidáme nakrájené žampiony a vaříme asi 15 minut. Mezitím nakrájíme na nudličky pekingské zelí, na kolečka pórek a spolu s brokolicí přidáme do hrnce. Dolijeme vodou a vaříme ještě asi 20 minut, až je zelenina měkká. Maso vykostíme a na závěr přidáme do polévky. Dochutíme vegetou, sojovou a Worchesterovou omáčkou. Osolíme a okořeníme.
Další recepty:
Piškotový svítek přidáváme do polévky.
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplý k čaji.
Římská polévka ke které podáváme strouhaný sýr.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Zeleninová polévka s houbami můžeme dochutit smetanou.
Čínská švestková omáčka kterou zahustíme do požadované hustoty.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme ve vyhřáté troubě.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Zelňačka s fazolemi ke které přilijeme šlehačku.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Soljanka po gruzínsku s rajčatovým protlakem a okurkami.
Čínská slepičí polévka do které na závěr přidáme feferonku.
Římské kuře
Čínská kuřecí polévka se zelím přináší na české talíře svoji chuť.