Recepty > polévky > čínská kyselo pikantní polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
300 g kuřecíha nebo vepřového masa, 1/2 lžičky soli, 3 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce oleje, 500 ml vody, 50 g čerstvých hub shiitake, 150 g bambusových výhonků, 2 lžičky podravky, 1 lžíce sojové omáčky, 1/2 lžičky pepře, 3 lžíce čínského octa, 100 g tofu, 1 lžička sezamového oleje, 2 mladé cibulky na posypání
Recept na přípravu:
Maso nakrájíme na proužky, posolíme a posypeme lžicí škrobové moučky. Na zahřátém oleji opečeme maso dozlatova. Přelijeme vodou, a když se začne vařit, přidáme nakrájené houby, bambusové výhonky, podravku, sojovou omáčku, pepř a ocet. Zbylou škrobovou moučku rozmícháme v troše vody a přimícháme do polévky. Přidáme na kostičky nakrájené tofu, krátce povaříme a přidáme sezamový olej.
Čínskou pikantní polévka podáváme horkou, posypanou mladou cibulkou, nakrájenou na malá kolečka.
Další recepty:
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Francouzská cibulová polévka kterou posypeme petrželovou natí.
Jemná bramborová polévka s mlékem.
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Čínská pikantní polévka s houbami.
Krkonošské kyselo se sušenými houbami.
Španělská česneková polévka s kostičkami z nakrájené a osmažené veky.
Omáčka z cibule s vařeným bramborem.
Kulajda bez hub s nasekaným koprem.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Čínská švestková omáčka správné hustoty.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Polévka kyselo z hub
Čínská kyselo pikantní polévka přináší na české talíře svoji chuť.