Recepty > polévky > čínská polévka s ředkvičkami
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,25 litru drůbežího vývaru, 2 lžičky cukru, trocha octa, trocha chilli a sušeného mletého zázvoru, sůl, mletý pepř, 150 g vyloupaných vařených krevetek (mohou být i mražené), 2 hrsti jemně nakrájeného špenátu, 2 hrsti nakrájených ředkviček, 2 hrsti nakrájených jarních cibulek, trocha želatiny na zahuštění
Recept na přípravu:
V hrnci uvedeme do varu vývar a želatinu změkčíme podle návodu na obalu (většinou se namáčí v troše vody). Jakmile se vývar začne vařit, vsypeme do něj krevety a zhruba pět minut je povaříme. Přidáme ředkvičky, špenát a cibulky a ještě dvě až tři minuty vaříme. Vlijeme namočenou želatinu a necháme přejít varem. Podle potřeby osolíme, opepříme, poprášíme zázvorem a dotáhneme octem, cukrem a můžeme přidat chilli.
Další recepty:
Pravá jihočeská kulajda s nadrobno nasekaným koprem.
Omáčka z cibule s vařeným bramborem.
Španělská česneková polévka s kostičkami z nakrájené a osmažené veky.
Kulajda bez hub s nasekaným koprem.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Kroupová polévka s uzeným masem z uzených žeber.
Jemná bramborová polévka s mlékem.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Francouzská cibulová polévka kterou posypeme petrželovou natí.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Čínská pikantní polévka
Čínská polévka s ředkvičkami přináší na české talíře svoji chuť.