Recepty

Recepty > polévky > čínská polévka z krabů

Čínská polévka z krabů

Suroviny potřebné pro přípravu:

750 ml rybího vývaru, 2 cm kus čerstvě nastrouhaného kořenu zázvoru, 2 krabi, pórek, mrkev, bobkový list, lžička světlé sojové omáčky, 0,5 lžičky mletého badyánu, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Mrkev a pórek nakrájíme na malé kousky, vložíme je do velké pánve s rybím vývarem a bobkovým listem. Uvedeme k varu. Na mírném ohni vaříme 10 minut pod pokličkou. Kraby uvaříme zvlášť. Z vařených krabů obereme maso, odlomíme klepeta a nohy. Do pánve přidáme krabí maso, zázvor, sójovou omáčku a badyán a směs uvedeme znovu k varu. Na mírném plameni vaříme dalších 10 minut. Ochutíme solí a pepřem a podáváme.

Další recepty:
Žampionová polévka s taveným sýrem z bujónu.
Polévka z červené čočky a mrkve dochucená vegetou a pepřem.
Česnečka se sýrem který nastrouháme.
Bílá bramboračka do které vmícháme bramborovou kaši.
Kmínová polévka s vajíčkem a nasekanou petrželkou.
Čínská švestková omáčka ze sušených švestek.
Slovenská fazolačka, fazole necháme nabobtnat.
Slovenská zelňačka do níž přidáme bramborové nudle.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Francouzská bramboračka z brambor.
Kuřecí vývar s drobením zdobíme zelenou petrželkou.
Sýrová polévka s bramborem, nastrouhaným eidamem.
Španělská česnečka s rajčaty.
Čínská pikantní polévka

Recepty
Motto

Čínská polévka z krabů má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.