Recepty

Recepty > polévky > čínská polévka z pórku

Čínská polévka z pórku

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,25 litru hovězího nebo kuřecího vývaru, 100-200g libové vepřové kýty, špetka zázvoru, 1 lžička škrobové moučky (Solamyl), 200g pórku (bílé části) nebo hlávkového zelí, sůl, špetka cukru, glutamát sodný, 1 lžíce bílého vína (není nutné)

Recept na přípravu:

Vepřovou kýtu pokrájejte přes vlákna na velmi jemné plátky, přidejte sůl, zázvor, cukr, glutamát, víno, promíchejte, poté vmíchejte půl lžičky škrobové moučky a uložte na chvilku do chladničky. Očištěný pórek (zelí) pokrájejte rovněž na velmi tenké nudličky. Vývar přiveďte k varu, vsypte zeleninu, povařte ji 2 minuty, pak vmíchejte masovou směs a vařte 5-6 minut. Zbylou škrobovou moučku rozmíchejte ve lžíci, vlijte do polévky a za stálého míchání povařte ještě minutu. Ihned podávejte.

Další recepty:
Studená rajská polévka s bazalkou.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Čínská švestková omáčka z kuřecího vývaru.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Hovězí řízky naruby podáváme s vařenými brambory.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Čínská pikantní polévka

Recepty
Motto

Čínská polévka z pórku má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.