Recepty > omáčky > čínská sladkokyselá omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 lžíce oleje, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 1-2 lžíce cukru, trocha ananasu, 2 lžíce sojové omáčky, ocet nebo citronová šťáva, 3 lžíce vína, šálek kuřecího vývaru, vegeta, lžíce škrobu, olej, anýz
Jak připravit tento recept:
Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém oleji, zalijeme vývarem, přidáme třený česnek, trochu rozmixovaného ananasu, sojovou omáčku, anýz, cukr a ocet nebo citronovou šťávu. Povaříme asi 10 minut. Poté nalijeme do hrníčku víno,přisypeme lžíci škrobu, rozkvedláme vidličkou, vylijeme do povařené směsi a ještě krátce povaříme. Konzistenci upravíme buď omáčkou, škrobem nebo vývarem. Cukr přidáme podle chuti.
Další recepty:
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Koprová omáčka se smetanou.
Hovězí řízky naruby kterým necháme zapéct kůrku.
Játrový sýr vaříme 1 hodinu.
Domácí tatarka s trochou pepře.
Francouzská cibulová polévka s petrželovou natí..
Sekaná se sýrem a křenem kterou pečeme asi 45 minut.
Kotlety na šlehačce zalijeme šlehačkou.
Rajská omáčka s hovězím masem a s vhodnou přílohou.
Citronová bábovka 40 minut pečená.
Čínská pikantní polévka vařená do zhoustnutí.
Hořčicová omáčka ke které přidáme kyselou smetanu.
Čínská švestková omáčka
Dozvíte se zde, jak se připravuje čínská sladkokyselá omáčka a recept na přípravu.