Recepty > zeleninové > čínská zeleninová polévka
Potřebné suroviny:
1,5 l vývaru, 2 lžíce oleje, 60 g mrkve, 100 g hlávkového zelí, 1/2 kedlubny, kousek celeru, 10 hlaviček žampiónů, 100 g fazolových lusků, 0,5 dl dezertního vína, vegeta, sůl, zelená petrželka
Postup přípravy:
Celer, mrkev a kedlubny očistíme a nakrájíme na nudličky a na oleji lehce osmažíme. Zalijeme čistým vývarem a přivedeme do varu. Přidáme na plátky krájené žampióny, na kostičky nakrájené zelí a překrájené, očištěné fazolové lusky. Použijeme-li lusky konzervované, přidáme je do polévky před dohotovením. Zeleninu uvaříme a polévku dochutíme vínem, vegetou, solí a zelenou petrželkou.
Další jídla:
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Fazolový krém zředíme trochou mléka.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Baskické fazole se sosem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Zeleninová polévka s nudlemi
Čínská zeleninová polévka pohladí chuťové pohárky.