Recepty

Recepty > polévky > čír z Lidečka

Čír z Lidečka recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g brambor, sůl, 1 litr vody, 1 malá cibule, 100 g brynzy, 2 dl smetany, pažitka nebo kopr

Recept na přípravu:

Brambory oloupeme, umyjeme, pokrájíme na malé kostky a v osolené vodě spolu s nadrobno pokrájenou cibulkou uvaříme do měkka. Brynzu rozšleháme se smetanou, přidáme k bramborám a odstavíme. Přidáme posekanou pažitku nebo koprovou nať.

Další recepty:
Babiččina bramboračka se zeleninou.
Domácí cibulačka s kostičkami usmaženého chleba.
Jahodové čatní s mangem naplníme do sklenice a zavíčkujeme.
Celerová polévka s vločkami zalitá mlékem.
Silná česnečka do níž vmícháme vajíčko s nastrouhaným sýrem.
Bílá bramboračka s nadrobno pokrájenou pažitkou.
Rajčatová polévka s cuketou do které vmícháme nadrobno nasekanou petrželku.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Staročeská zelňačka při jejímž vaření použijeme nálev ze zelí.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Bílá polévka z králíka kterou dochutíme lžicí octa.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Francouzská bramboračka do které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Polévka česnečka

Recepty
Motto

Čír z Lidečka přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.