Recepty > kuře > císařův řízek
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí prsní řízky, 2-3 lžíce oleje, 250 ml smetany, 2 lžíce hladké mouky, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra, sůl, pepř, lžička grilovacího koření, strouhanka
Postup přípravy:
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na malém množství oleje.
Olejem (výpekem) potřeme dno zapékací misky, do které vložíme každý řízek obalený ve strouhaném sýru. Zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce, mouku, grilovací koření a sůl. Posypeme zbylým sýrem a navrch vrstvou strouhanky. Vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C, ve které císařův řízek zapečeme do zezlátnutí strouhanky.
Další jídla:
Rychlé kuřecí plátky zapékáme asi 45 minut.
Selský řízek z kýty.
Kari kuře na grilu necháme nejprve alespoň 3 hodiny marinovat.
Hovězí plátky na houbách podáváme s vařenými brambory.
Bramboračka s houbami které použijeme sušené.
Nadívaný vepřový řízek podáváme s hranolky nebo bramborem.
Kuřecí stehýnka na medu podáváme s hranolkami.
Kuře na bílém víně s rajčaty podáváme s rýží.
Pečené kuře se zelím a brambory podáváme s klobásou a brambory.
Sekaná se sýrem a křenem pečená třičtvrtěhodinku.
Kuřecí řízky v jogurtu podáváme s bramborovou kaší.
Rychlé kuřecí maso
Recept, podle kterého připravíme pokrm císařův řízek.