Recepty > moučníky a dezerty > citronová bábovka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
6 vajec, 200 g cukru, 300 g polohrubé mouky, 100 g solamylu, 1 vanilkový cukr, 200 g hery, šťáva a kůra z jednoho citronu, 1 lžička prášku do pečiva
Recept na přípravu:
Vaječné bílky ušleháme s cukrem, postupně všleháme vaječné žloutky, olej, nakonec citrónovou šťávu a strouhanou kůru. Vmícháme mouku promíchanou se solamylem a práškem do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 170-180°C, ve které citronovou bábovku pečeme přibližně 40 minut.
Další recepty:
Mascarpone krém připravíme ze šlehačky.
Medový chlebíček s ořechy upečeme a překlopíme na kuchyňskou mřížku.
Tiramisu je italská pochoutka.
Ovocný koláč z ovoce dle chuti.
Ořechová bábovka s marmeládou různého druhu.
Vaječná omáčka z vajec natvrdo.
Nadýchaný perník polijeme čokoládou.
Tiramisu z mascarpone s piškoty máčenými v kávě.
České buchty ochutí rozmanité náplně.
Tiramisu z pomazánkového másla je český recept.
Arašídová bábovka
Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm citronová bábovka.