Recepty > moučníky a dezerty > citronová bábovka z pomazánkového másla
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g pomazánkového másla, 3 vejce, 2 lžíce nastrouhané citronové kůry z chemicky neošetřeného citronu, 6 lžic citronové šťávy, 200 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 220 g polohrubé mouky, prášek do pečiva, tuk
Recept na přípravu:
Žloutky s cukry a máslem vyšleháme do hladké pěny, přidáme jemnou, čerstvě nastrouhanou kůru z citronu a citronovou šťávu. Přisypeme mouku s kypřidlem, důkladně promícháme a poté vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova (vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit).
Vychladlou bábovku můžeme přelít citronovou polevou, případně pocukrovat moučkovým cukrem.
Další recepty:
Nugátové řezy s rozinkami posypte strouhaným kokosem.
Domácí čokoláda do formiček dáme ztuhnout.
Medové perníčky dáme na vymazaný plech.
Oříšková roláda potřená polevou.
Citronová bábovka kterou pečeme přibližně 40 minut.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů obalíme v cukru.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Mléčná rýže s karamelem a skořící.
Mandle v čokoládě dáme ztuhnout.
Mléčná čokoláda s rozinkami.
Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou posypaná strouhanou čokoládou.
Medové kuře pečeme za polévání šťávou.
Rýžový nákyp s meruňkami zapečeme v troubě.
Pražené mandle v cukru
Citronová bábovka z pomazánkového másla vykouzlí na stole lahodnou chuť.