Recepty

Recepty > polévky > citronová polévka (Búra rasam)

Citronová polévka (Búra rasam)

Suroviny potřebné pro přípravu:

100 ml citronové šťávy, 1 lžička čerstvě mletého černého pepře, 1 lžička cukru, 1 lžička soli, 1 stroužek česneku, 30 g sekané petrželky

Recept na přípravu:

Uvedeme do varu asi 800 ml vody a vsypeme do ní pepř, utřený česnek, cukr a sůl. Promícháme, přidáme petrželku a povaříme 5 minut. Poté vlijeme citronovou šťávu a sejmeme z tepla. Ponecháme 1 hodinu rozležet, pak přecedíme. Polévku je možné podávat teplou i studenou.

Další recepty:
Fazolová čorba ozdobená snítkou kopru.
Brokolicová krémová polévka kterou podle chuti dosolíme.
Selská bramboračka s uzeným masem a kostičkami housky.
Žampionový krém vaříme.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou přelijeme vývarem.
Srbská čorba z vepřového.
Bramboračka na másle ze kterého připravíme jíšku.
Kuřecí kokosová polévka s větvičkou koriandru.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Jemná cibulačka s rozšlehaným vejcem.
Zapečená bramborová kaše s dušenou zeleninou.
Pohanková polévka s houbami do které přimícháme pohanku, sůl a pepř.
Chřestová omáčka s těstovinami.
Citronová polévka s rýží

Recepty
Motto

Citronová polévka (Búra rasam) je recept z Indie na ovocnou polévku podávanou jak teplou, tak i studenou.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.