Recepty > kuře > citronová stehna
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí stehna, 60 g másla, nastrouhaná kůra z poloviny citronu, 2 stroužky česneku, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce tymiánu, mletý pepř, sůl, kousek másla na vymazání
Postup přípravy:
Nejprve si připravíme bylinkové máslo tak, že nastrouhanou citronovou kůru vložíme do misky, přidáme změklé máslo a nadrcené koření a důkladně promícháme buďto mixerem nebo stačí i metlička.
Zapékací misku vymažeme máslem. Omytá a osušená kuřecí stehna opatrně nakrojíme (jen na kůži) nebo ji jakoby podkrojíme a rovnoměrně prstem vpravíme tři čtvrtiny másla. Zbytkem bylinkového másla potřeme stehna na povrchu. Stehna poklademe do zapékací misky, podlijeme trochou vody a dáme péci do vyhřáté trouby. Po zhruba patnácti minutách minutách překryjeme stehna alobalem a dopečeme. Podáváme s vhodnou přílohou, jakou jsou vařené brambory nebo rýže.
Další jídla:
Kuře na medu pečeme 1 hodinu.
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem jako vhodnou přílohou.
Marinované kuřecí řízky podáváme s hranolkami.
Kachna na medu s broskvemi.
Grilovaná ďábelská kuřecí stehna zvolna asi 40 minut grilujeme.
Vepřová pečeně s kysaným zelím a knedlíkem jako přílohou.
Kuřecí stehna s paprikou podlijeme a dusíme do měkka.
Marinované kuře pečeme, až se vytvoří kůrčička.
Citronová bábovka pečená v troubě.
Kuře pečené na zelí podáváme s bramborovými knedlíky.
Citronová polévka s rýží z vývaru.
Kuřecí nudličky osmažené na kečupu
Recept, podle kterého připravíme citronová stehna s bylinkovým máslem.