Recepty > moučníky a dezerty > citronovo-kakaová buchta
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g cukru moučky, 300 g polohrubé mouky, 4 vejce, 100 ml oleje, 100 ml vlažné vody, 1 vanilkový cukr, 1/2 prášku do pečiva, citronová kůra, 2-3 lžíce kakaa, máslo, strouhanka
Recept na přípravu:
Z vaječných žloutků a cukru utřeme pěnu, postupně vmícháme olej, vodu, mouku s vanilkovým cukrem, práškem do pečiva a citronovou kůrou, nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na poloviny. Jeden díl necháme světlý a do druhého vmícháme kakao a 2-3 lžíce vody. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Přes střední hrot bábovky lijeme těsto po cca dvou lžicích, přičemž střídáme světlé a tmavé. Když do formy nalijeme všechno těsto, vložíme formu do předem vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 160 °C cca 45 minut. Upečenou bábovku (zda je pečena vyzkoušíme pomocí zapíchnutí špejle) necháme vychladnout na mřížce.
Další recepty:
Mascarpone krém připravíme ze šlehačky.
Tiramisu je italská pochoutka.
Citronová bábovka různého druhu.
Vaječná omáčka z vajec natvrdo.
České buchty ochutí rozmanité náplně.
Nadýchaný perník polijeme čokoládou.
Tiramisu z mascarpone s piškoty máčenými v kávě.
Medový chlebíček s ořechy upečeme a překlopíme na kuchyňskou mřížku.
Tiramisu z pomazánkového másla je český recept.
Ovocný koláč z ovoce dle chuti.
Tříbarevná bábovka ze srnčího hřbetu
Toto lahodné jídlo přináší recept na pokrm citronovo-kakaová buchta.