Recepty > omáčky > cizrnový guláš
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
cizrna, cibule, celer, mrkev, kořenová petržel/pastiňák, hlávkové zelí, kuzu, řasa kombu, rýže natural, hatomugi
Jak připravit tento recept:
Na sezamovém oleji osmažíme cibuli, mrkev, celer, petržel a zelí. Když zelenina povadne, trošku posolíme a krátce dusíme pod pokličkou. Přidáme uvařenou cizrnu i s kombu a zalijeme vývarem z cizrny a dusíme až bude zelenina měkká. Zahustíme kuzu nebo maizenou. Dochutíme sojovkou, umeoctem a bylinkami. Podáváme s uvařenou rýží a perličkovým ječmenem 1:1 a kvašenou zeleninou. Sypeme černým sezamem.
Další recepty:
Koprová omáčka se smetanou.
Rýže s hráškem posypaná strouhaným sýrem.
Bavorská svíčková se lžičkou brusinek.
Hamburská omáčka s houskovým knedlíkem.
Sojové maso na kmíně podáváme s těstovinami.
Bramborový guláš podáváme s chlebem.
Tempeh s rýží a zeleninou ke kterému vmícháme brusinky.
Zapečené těstoviny s uzeným masem a kyselou okurkou jako vhodnou přílohou.
Houbová svíčková mírně okyselená.
Plněný meloun podáváme horký, ihned po upečení.
Pikantní kuřecí guláš do kterého přidáme nudličky kuřecího masa.
Čočková polévka se zeleninou bez nutnosti ohřívání.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojovky.
Hrnec na vaření rýže
Dozvíte se zde, jak se připravuje cizrnový guláš a recept na přípravu.