Recepty > polévky > cmarová polévka z podmáslí
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 litr podmáslí, kmín, kopr, 30 g hladké mouky, 400 g brambor, sůl, sekaná zelená petrželka
Recept na přípravu:
Z trošky podmáslí a hladké mouky si připravíme kašičku a přidáme najemno pokrájený kopr. V hrnci přivedeme k varu podmáslí, které zbylo po odlití, přidáme mletý kmín a asi 3 minuty povaříme, vmícháme připravenou moučnou kašičku a na mírném plameni vaříme asi 5 minut, dochutíme solí a povaříme.
Zvlášť uvařené, pokrájené brambory vložíme do mísy, posypeme sekanou petrželkou a každý sám si lžicí brambory odebírá a v hlubokém talíři přelévá vařící polévkou.
Další recepty:
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená v troubě.
Kuřecí česnečka dochucená prolisovaným česnekem.
Dětský boršč chutná se lžící kysané smetany.
Smažený hermelín se šunkou osmažíme dozlatova.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí brambor.
Omáčka z hermelínu se hodí k vařené zelenině.
Chalupnická polévka z podmáslí s toastíky.
Kuřecí nudličky s banánem a rýží jako přílohou.
Dršťková polévka z václavek do které vmícháme prolisovaný česnek.
Koprová omáčka z podmáslí a smetanou.
Slovenská kapustnica do které nakrájíme kolečka klobásy.
Čínská krabí polévka vařená na mírném plameni.
Houbovka se smetanou a pečivem.
Polévka z podmáslí
Cmarová polévka z podmáslí přináší na české talíře svoji chuť.